Januari-unna-sig

Januari är ju som välkänt en trist månad så jag bestämde mig för att unna mig lite kul köksredskap och ooooooaaah vilken bra idé. PIRRIG har jag varit i väntan på att få hem allt och nu mina vänner, tänkte jag dela med mig om vad jag köpt och lite om vad jag har för planer på att använda allt till!

Allt är köpt från Bagaren & kocken OCH de har dessutom just nu januari rea så pass på?


Rostfri tång 30cm - Utmärkt till att steka, fritera, långkok i ugn med större bitar kött som kan behövas vändas och gottas runt. Typ när man panerar? Kan man fint lägga ner fisken i mjöl istället för att gegga ner sig totalt. & fritering, hallå. Jag är TOPPEN NÖJD!


Hålslev - Vet inte hur många gånger jag bränner mig för det skvätter hej vilt när jag försöker få upp nått ur kokande vatten/buljong? Inget mer skvättande. Nu är planen att ta upp spenat, hemmagjord tortellini eller ravioli (eller köpe ofc), pak choy, nudlar, etc utan minsta lilla skvätt.


Dubbel ravioliskärare - Ska man väl göra hemmagjorda ravioli är ju de fina kanterna ett måste kan jag tycka? Har därför äntligen införskaffat mig ett litet verktyg som skär mina raviolis med fina kanter. Kan även användas till massa annat; Skära pizza, kimchi pannkakor, dumplings deg, you name it?


Kavel - Det säger väl sig självt, men bra att ha för att kavla ut deg - Då kan du plötsligt laga pajer, flat bread, dumplings, hemmagjord pasta, pepparkakor, massa roligt.


Marelds gjutjärnsgryta 4,2L - Sist men inte minst, min fina fina Marelds gjutjärnsgryta. Den är STOR & TUNG och alldeles alldeles underbar. Det ska lagas så mycket grytor och soppor och långkok och buljonger och allt som KAN lagas SKA lagas.


Det var den lilla shoppingrundan. Eftersom jag är newbie på det här med bloggning får ni gärna komma med feedback / tankar / idéer, högt som lågt. Typ vad ni tycker är kul, mindre kul, vad ni vill ha mer av framöver osv.


Tack för det & HEJ så länge!